Brevetten

Diploma’s en brevetten KNBRD

Bij zwemmen horen natuurlijk brevetten en diploma’s. Alle hieronder genoemde bevetten en diploma’s zijn bij de Reddings Brigade Elsloo te halen. Details over de exameneisen zijn te vinden via bondsinfo.reddingsbrigade.nl.

Kleding eisen tijdens examens

Tijdens het afleggen van de examens voor de brevetten junior- en zwemmend redder en de diploma’s Life Save zijn de volgende kleding eisen van toepassen : kledingeisen

Junior Redder 1 t/m 4
Voor deze diploma’s leer je hoe je jezelf kunt redden en hoe je iemand uit het water kunt halen zonder nat te worden. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de reddingsklos. Deze diploma’s zijn gericht op de beginnende zwemmend redder, die bijvoorbeeld net zijn of haar zwem-ABC heeft gehaald.

Examen eisen : KNBRD-brevet-Junior-Redder-1KNBRD-brevet-Junior-Redder-2KNBRD-brevet-Junior-Redder-3KNBRD-brevet-Junior-Redder-4

Zwemmen Redder 1 t/m 4
Voor deze diploma’s leer je hoe je een natte redding kunt uitvoeren. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand je in het water vastpakt. Met deze diploma’s ben je bezig als je ongeveer tussen de 10 en 14 jaar oud bent.

Examen eisen : KNBRD-diploma-Zwemmend-Redder-1KNBRD-diploma-Zwemmend-Redder-2KNBRD-diploma-Zwemmend-Redder-3KNBRD-diploma-Zwemmend-Redder-4

Life Saver 1 t/m 3
Voor deze diploma’s leer je hoe je een volledige redding uitvoert, inclusief de EHBO die daar bij hoort. Je leert ook hoe je een redding als groep uit voert en tenslotte hoe je zo’n groep leiding geeft. Dit zijn de laatste voorbereidende diploma’s voor het “echte werk”. Met deze diploma’s ben je bezig als je ongeveer tussen de 14 en 18 jaar oud bent.

Examen eisen : KNBRD-diploma-Life-Saver-1KNBRD-diploma-Life-Saver-2KNBRD-diploma-Life-Saver-3

En verder
Nadat je Life Saver 2 of 3 hebt gehaald kun je ook verder voor bijvoorbeeld de Lifeguard of instructeurs diploma’s. Voor deze diploma’s werkt de RBV samen met diverse andere brigades.

Afstandbrevetten NVZ

200 – 400 – 600 – 800 – 1000 – 1500 – 3000 – 5000 meter brevetten

Snorkelen A-B-C
De meeste vaardigheden leer je al tijdens cursus A. Je leert onder andere de juiste ademtechnieken om te snorkelen, hoe je moet zwemmen met vinnen, hoe je een duikbril leeg maakt, je leert hoekduiken en verschillende manieren om het water in te gaan. Daarnaast is er aandacht voor snorkelen met een buddy. Bij alle onderdelen worden er leuke oefeningen en spellen gedaan. Tijdens niveau B en C worden de bovenstaande vaardigheden verder verfijnt en worden de oefeningen nog uitdagender.